Kinderen en Junioren

Voor leerlingen in de Gemeente Renkum is het bijzonder dat zij in een kunstenaarsgemeente opgroeien. Je kunt niet vroeg genoeg met kunst in aanraking komen! Stichting Kunst in de Zes Dorpen verzorgt ieder jaar kunstlessen op basisscholen in gemeente Renkum, wat een vast onderdeel van hun cultuurprogramma is.

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst leerlingen iets kan leren over hun eigen cultuur en kan bijdragen aan persoonsontwikkeling. Kunst kijken en zelf kunst maken draagt bij aan je vorming als mens. Wij hopen hier een (klein) steentje aan bij te kunnen dragen.

Contactpersoon voor de Kinderkunst is Brigitta

Kinderkunst 2023: thema Portret

34. Doelum

e d l e t s e g r e v o n e g e t t e h

Het thema voor de kinderkunst is dit jaar ‘het tegenoverstelde’. Dit thema geeft de kinderen een grote vrijheid, er is heel veel mogelijk. Na een verrassende inspirerende inleiding begeleidt een kunstenaar, met hulp van de docent, kinderen bij werken aan de opdracht. Dit jaar doen ongeveer 350 kinderen mee. De expositie van het werk is net als vorig jaar in Doelum in Renkum.

 

Daltonschool de Mariënborn heeft een eigen tentoonstelling tijdens de Kunstroute!

50. Dorenweerd college

Kunst en Leven

Na het succes van vorig jaar doet het Dorenweerd College ook dit jaar weer mee aan de Kunstroute. Het eindexamenwerk van de havo 5 en vwo 6 leerlingen is te bewonderen in de aula van het Dorenweerd College. Het thema van het eindexamen is voor beide klassen Kunst en Leven.
Hoe presenteer jij jezelf, wat is jouw visie op de maatschappij, hoe word jij door anderen gezien, wat is jouw visie op kunst en hoe is kunst in jouw leven verweven zijn thema’s die de leerlingen gebruikt hebben als inspiratie voor hun werk. Leerlingen gebruiken daarvoor een zelfgekozen materiaal: verf, potlood, druktechnieken. Soms ook ruimtelijk, als dat passend is binnen het gekozen thema. Een grote diversiteit aan kunst dus. Maar wat ze gemeen hebben is dat ze stuk voor stuk een frisse blik op het hedendaagse leven geven.

Juniorkunst 2023: eindexamenwerk van leerlingen van het Dorenweerd