Marcel Mellema

Marcel Mellema woont samen met zijn vrouw Angelique in het mooie Gelderse dorp Oosterbeek. Zijn interesse voor fotografie is ontstaan toen hij op 12 jarige leeftijd trotse eigenaar werd van zijn eerste spiegelreflexcamera. Het was een analoge Practica LTL 3 waarmee hij van alles en nog wat fotografeerde.

Nadat hij de basisopleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn had afgerond, ging hij steeds bewuster fotograferen. Later heeft hij opdrachten gedaan als  Google Streetview fotograaf en als productfotograaf voor diverse webshops o.a. voor het Kröller-Müller Museum. In 2018 is hij zich helemaal gaan toeleggen op portret en fine-art.

Marcel heeft een grote voorliefde voor zwart-wit fotografie, zo legt hij dan ook graag zijn onderwerpen vast. De foto’s die hij maakt kenmerken zich door een minimalistische en tijdloze uitstraling met een sterke focus op detail.

Toelichting ingezonden werk:  “Staying Safe”: Dit portret laat het beklemmende gevoel ervaren van het gevangen zijn in eigen veiligheid. Tegelijkertijd laat het een oog zien, dat hoopvol op zoek is naar vrijheid en ruimte.

St. Bernulphusstraat 11, Oosterbeek

www.marcelmellema.com

St. Bernulphusstraat 11