Lisa Böll

Van kinds af aan schildert Lisa Böll (1956, Keulen). Opgegroeid in een kunstzinnig gezin is het vanzelfsprekend je via muziek, taal of kunst uit te drukken. Later in haar leven keert zij tot een andere bron terug die haar met de paplepel was ingegeven: de rijkdom van religie en geloof. Haar beeldend werk geeft dan ook niet alleen uiting aan de contemplatieve ervaring, maar is meditatie zelf. Al is het niet figuratief, is het wel concreet en nodigt de toeschouwer uit tot herkenning en resonantie.

De serie monoprints die dit jaar de bijdrage van Lisa aan de Kunstroute is vindt haar vertrekpunt in de kiezelsteen. Die zet het eerste accent op doek of papier. Letterlijk en figuurlijk begint nu de kleur/verf te stromen. Zo ontstaat het gesprek tussen toeval en sturing. Wonderlijk genoeg zijn de kleine druksels opgewassen tegen de donkerte van de stille filmzaal.

Na een werkzaam leven als o.a. docente en geestelijk verzorger, en de vele leerrijke periodes van studie (kunstacademie, theologie, ademtherapie), keert Lisa terug tot het kinderlijk spel met kleur en kompositie.

Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85, Oosterbeek

 

Lisa Böll