Hennie van Zuidam

Hij is in feite altijd wel bezig geweest met tekenen en schilderen. Hij heeft lange tijd gewerkt als creatief therapeut beeldend vormen. Dit binnen een instelling voor de geestelijke gezondheidszorg. Beeldende therapie is gericht op het uiting geven aan, en het doorwerken van emoties, doormiddel van beeldend werken.

Sinds hij met pensioen is gegaan besteedt hij veel meer van zijn tijd aan het maken van schilderijen en tekeningen. Hij werkt voornamelijk met acryl verf en ook met potlood en inkt. In zijn beeldend werk is in de loop der tijd een ontwikkeling ontstaan door veel lagen verf aan te brengen, stukken weg te poetsen, nieuwe lijnen en kleuren toe te voegen. Op deze wijze ontstaat er een architectuur van kleurvlakken, opgebouwd in een compositie, aanvankelijk abstract maar in de loop der tijd steeds meer richting de weergave van een realistische impressie van het onderwerp.

Inspiratie bronnen en thema’s zijn de elementen in de natuur, zoals landschappen, huizen, rivieren, bomen, luchten, het licht. Het kleurrijke en optimistische werk is wel typerend voor hem.

Sint Josephkerk, Kamperdijklaan 2, Heelsum

Sint Josephkerk