Erica Welling

“Het is de nacht die de sleutel biedt om de werkelijkheid te begrijpen en de ogen van de ziel opent”, Novalis (pseudoniem van Von Hardenberg,  Duits dichter tijdens de Romantiek). De blauwe bloem is een motief dat met Novalis verbonden is en waarin verschillende elementen samenkomen: droom, poëzie, liefde en het verlangen naar oneindigheid. Een zoektocht naar deze blauwe bloem valt samen met de intellectuele en menselijke ontwikkeling, waarin binnenwereld en buitenwereld versmelten.

Door de wereld te romantiseren, onze verbeelding erop los te laten, te begrijpen dat niets louter is wat het is, aandacht te hebben voor details van de natuur en het verschil van ieder onderdeel, kunnen we anders zien, het licht (ook in donkere tijden) ons laten betoveren. Ruimte voor verwondering. Het vieren van het licht, het ervaren van en de ruimte voor de verwonderende bevreemding.

Het werk van Erica Welling kenmerkt zich door het zoeken naar het afwijkende, anders zien, authenticiteit, intensiteit, bevreemding, passie voor kleur en grafische elementen, met als hoofddoel ‘het voelen van het zien’. Recent heeft zij in Wageningen een Galerie ‘LUCIA NOVALIS’ geopend, vernoemd naar haar laatste werk.

Middenlaan 47, Heveadorp

www.lucianovalis.nl

Middenlaan 47, Renkum