Selecteer een pagina

Kinderkunst in de gemeente Renkum

Kinderkunst uit 2019: Feest in een doosje

Voor leerlingen in de Gemeente Renkum is het bijzonder dat zij in een kunstenaarsgemeente opgroeien. Je kunt niet vroeg genoeg met kunst in aanraking komen! Stichting Kunst in de Zes Dorpen verzorgt ieder jaar kunstlessen op basisscholen in gemeente Renkum, wat een vast onderdeel van hun cultuurprogramma is.

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst leerlingen iets kan leren over hun eigen cultuur en kan bijdragen aan persoonsontwikkeling. Kunst kijken en zelf kunst maken draagt bij aan je vorming als mens. Wij hopen hier een (klein) steentje aan bij te kunnen dragen.

De kunstenaars in gemeente Renkum werken in 2021 met het thema ‘Landschap’ . De scholen die zich hebben opgegeven voor het kinderkunstproject gaan ook met dit thema aan de slag. Ieder jaar komen verschillende kunstenaars op de scholen in gemeente Renkum, om leerlingen te inspireren samen kunst te maken.

© Daan Remmerts de Vries

Daan Remmerts de Vries is dit jaar onze inspiratiebron voor het basisonderwijs. Daan schrijft kinderboeken, illustreert en is kunstenaar. Wij kijken naar zijn collages en schilderijen en werken net als hij met oud behang en papier met patronen en gaan ook met verf aan de slag. Hieruit ontstaan straks prachtige landschappen.

Iedere kunstroute is het weer bijzonder om te zien dat er uit één opdracht zoveel verschillende ideeën en kunstwerken voort komen. Ieder werk is uniek, heeft zijn eigen karakter en vormen en kleuren gekregen. Dat is wat kunst ‘kunst’ maakt, ook bij kinderen: het zoeken naar je eigen wijze, de opdracht eigen maken, ideeën van anderen meenemen, filteren wat jou aanspreekt en doen wat jij goed vindt.