Kinderkunst

Kinderkunst 2021: thema Ruimte

Voor leerlingen in de Gemeente Renkum is het bijzonder dat zij in een kunstenaarsgemeente opgroeien. Je kunt niet vroeg genoeg met kunst in aanraking komen! Stichting Kunst in de Zes Dorpen verzorgt ieder jaar kunstlessen op basisscholen in gemeente Renkum, wat een vast onderdeel van hun cultuurprogramma is.

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst leerlingen iets kan leren over hun eigen cultuur en kan bijdragen aan persoonsontwikkeling. Kunst kijken en zelf kunst maken draagt bij aan je vorming als mens. Wij hopen hier een (klein) steentje aan bij te kunnen dragen.

 

Dit jaar is het thema van het kinderkunstproject: Spel(en). Leerlingen van de scholen die dit jaar meedoen gaan een flipperkast maken! Dat is best een technisch werkje… een prestatie als dat lukt!

Nadat het spel werkt maken ze er een uniek spel van door het met eigen tekeningen en kleur vorm te geven. Meedoen is al leuk, en leerlingen kunnen ook genomineerd worden. Verschillende kunstenaars uit gemeente Renkum zullen de werkstukken beoordelen op: is er met aandacht / zorg aan gewerkt én is de flipperkast bijzonder: heeft het spel zeggingskracht, spreekt je werk aan, heb je er iets unieks van gemaakt.

We zijn heel benieuwd welke kunstwerken er dit jaar uit komen. De genomineerde kinderkunstwerken zijn tijdens de kunstroute op 11 en 12 juni in de concertzaal in Oosterbeek te bewonderen.

flipperkast