Kinderkunst

Kinderkunst 2021: thema Ruimte

Voor leerlingen in de Gemeente Renkum is het bijzonder dat zij in een kunstenaarsgemeente opgroeien. Je kunt niet vroeg genoeg met kunst in aanraking komen! Stichting Kunst in de Zes Dorpen verzorgt ieder jaar kunstlessen op basisscholen in gemeente Renkum, wat een vast onderdeel van hun cultuurprogramma is.

Wij zijn ervan overtuigd dat kunst leerlingen iets kan leren over hun eigen cultuur en kan bijdragen aan persoonsontwikkeling. Kunst kijken en zelf kunst maken draagt bij aan je vorming als mens. Wij hopen hier een (klein) steentje aan bij te kunnen dragen.

De kunstenaars in gemeente Renkum werken in 2021 met het thema ‘Ruimte’ . De scholen die zich hebben opgegeven voor het kinderkunstproject zijn ook met dit thema aan de slag gegaan. Ieder jaar komen verschillende kunstenaars op de scholen in gemeente Renkum, om leerlingen te inspireren samen kunst te maken. Dit jaar, door de coronapandemie, hebben de scholen een lespakket gekregen, waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

© Daan Remmerts de Vries

Daan Remmerts de Vries is dit jaar onze inspiratiebron voor het basisonderwijs. Daan schrijft kinderboeken, illustreert en is kunstenaar. Wij kijken naar zijn collages en schilderijen en werken net als hij met oud behang en papier met patronen en gaan ook met verf aan de slag. Hieruit zijn prachtige kunstwerken ontstaan.

Ieder werk is uniek, en heeft zijn eigen karakter en vormen en kleuren gekregen. Uit alle kinder-kunstwerken zijn door de leerlingen en/of docenten genomineerden gekozen. Deze kunstwerken maakten kans op een prijs én worden tijdens de Kunstroute geëxposeerd.
 
De kinderkunstwerken zijn tijdens de Kunstroute te zien in de Concertzaal in Oosterbeek.

Prijswinnaars 2021