Opening Kunstroute
Kunstroute officieel geopend door burgemeester Agnes Schaap Op 2 en 3 juni is de 19e editie van Kunstroute Renkum. Kunstenaars stellen dan hun atelier open of exposeren op een aansprekende plek in de gemeente Renkum hun werk aan het publiek. Burgemeester Agnes Schaap opende op 24 mei officieel de Kunstroute Renkum. Burgemeester Schaap reikte ook de prijzen uit voor het Kinderkunstproject dat de Kunstroute jaarlijks initieert. Dit jaar deden acht basisscholen uit de gemeente Renkum mee. Kunstenaars gaven op de deelnemende scholen workshops. Zij werkten samen met de kinderen aan mobiles gemaakt van afvalmateriaal. Er waren vijf prijzen in de categorie groep 5 en 6 en twee prijzen in de categorie groep 7 en 8. Amarins de Haer en Kaat Benders uit groep 6 van de Mariënbornschool wonnen de eerste prijs in de categorie groep 5 en 6 van het Kinderkunstproject. Jitte Knulst uit groep 7 van De Keijenberg (Vita Vera) won de eerste prijs in de categorie groep 7 en 8. De resultaten van het Kinderkunstproject
(zie Kinderkunst!) en een overzichtsexpositie van het werk van alle deelnemende kunstenaars aan de Kunstroute zijn te zien in het gemeentehuis tijdens openingstijden van het gemeentehuis en natuurlijk op de Kunstroutedagen 2 en 3 juni 2018 van 11:00 tot 17:00 uur. Verdere werken van het Kinderkunstproject zijn ook te zien in de Doelum, Renkum. (Locatie 48) Voor de twintigste editie in 2019 organiseert de Kunstroute een Kunstroute Junior voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. De jongste deelnemer aan de Kunstroute van dit jaar, Gijs Pennekamp (13) uit Oosterbeek, is ambassadeur van Kunstroute Junior. (locatie 19) Tijdens de Kunstroute treedt dorpsdichter Sander Essers op 2 en 3 juni op diverse plekken op met gedichten en liedjes. (zie extra activiteiten). 
Hij schreef ter gelegenheid van de Kunstroute het hiernaast staande gedicht. Via de Kunstroute-app kunnen bezoekers de locaties vinden waar de kunstenaars exposeren.
Voorzitter Engel-Tjenk Vos en 
Gijs Pennekamp. Onze dorpsdichter Sander Essers. Burgemeester Agnes Schaap opent de Kunstroute 2018! Impressie opening kunstroute 2018. Burgemeester Agnes Schaap en Marjolein Koot van de Kunst-route, vertellen over de winnaars van het Kinderkunstproject.
Gedicht van Sander Essers, dorpsdichter Renkum (doctorAnders.nl)