Opening Kunstroute
Kunstroute 2019 officieel geopend door wethouder Leonie Rolink Op 1 en 2 juni is de 20e editie van Kunstroute Renkum. Kunstenaars stellen dan hun atelier open of exposeren op een aansprekende plek in de gemeente Renkum hun werk aan het publiek. Wethouder Leonie Rolink opende op 23 mei officieel de Kunstroute Renkum. De wethouder reikte ook de prijzen uit voor het Kinderkunstproject dat de Kunstroute jaarlijks initieert. Kunstenaars gaven op deelnemende scholen workshops. Zij werkten samen met de kinderen aan doosjes met als thema Feest in een doosje. Er waren drie prijzen in de categorie groep 5 en 6 en drie prijzen in de categorie groep 7 en 8. 
Alix uit groep 5/6 van het Dorendal, won de eerste prijs in de categorie groep 5 en 6 van het Kinderkunstproject. Donna uit groep 7/8 van De Keijenberg (Don Bosco) won de eerste prijs in de categorie groep 7 en 8. De resultaten van het Kinderkunstproject
(zie Kinderkunst!) en een overzichtsexpositie van het werk van alle deelnemende kunstenaars aan de Kunstroute zijn te zien in het gemeentehuis tijdens openingstijden van het gemeentehuis en natuurlijk op de Kunstroutedagen 1 en 2 juni 2019 van 11:00 tot 17:00 uur. Verdere werken van het Kinderkunstproject zijn ook te zien in de Doelum, Renkum en de Ontmoetingskerk, Benticnklaan 7, Doorwerth. (Locatie 57/61) Voor de twintigste editie organiseert de Kunstroute een Kunstroute Junior voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Te vinden op de Kunstroute Junior pagina. Tijdens de opening werden alle bestuursleden van de Kunstroute Renkum verrast met een proost op de 20e editie van de Kunstroute. Hiervoor werd geproost met mooie gegraveerde glazen (met het kunstroute logo erop) gevuld met bubbels! Dankjewel gemeente Renkum! Tijdens de Kunstroute treedt dorpsdichter Sander Essers op 1 en 2 juni op diverse plekken op met gedichten en liedjes. (zie extra activiteiten). 
Hij schreef ter gelegenheid van de Kunstroute het hiernaast staande gedicht. Via de Kunstroute-app kunnen bezoekers de locaties vinden waar de kunstenaars exposeren.
Voorzitter Engel-Tjenk Vos. Onze dorpsdichter Sander Essers. Wethouder Leonie Rolink opent de Kunstroute 2019! Impressie openingstentoon-stelling kunstroute 2019. Wethouder Leonie Rolink en Marjolein Koot van de Kunstroute, vertellen over de winnaars van het Kinderkunstproject.